Επέκταση δικτύου στο σπίτι σας εύκολα

Αν χρειάζεστε δίκτυο και internet σε πολλά δωμάτια της οικίας σας και αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WiFi ασύρματο δίκτυό σας, υπάρχει λύση χωρίς να εγκαταστήσετε νέα καλωδίωση.

Τι είναι και πως λειτουργεί το Powerline?

Με χρήση συσκευών Powerline μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε το υφιστάμενο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο για να έχουμε δίκτυο δεδομένων σε κάθε δωμάτιο που η υπάρχει πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος.

Χρειαζόμαστε 2 ή και περισσότερες συσκευές οι οποίες τοποθετούνται στις πρίζες και μέσω ηλεκτρικού δικτύου μεταφέρουν το δίκτυο και το internet. Οι συσκευές αυτές τοποθετούνται και ρυθμίζονται πάρα πολύ εύκολα. Η μία συσκευή τοποθετείται κοντά στο modem / router για να συνδεθεί με αυτό και η άλλη στο σημείο που θέλουμε να έχουμε δίκτυο.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι στην ίδια φάση για να λειτουργήσει, στην περίπτωση αυτή όμως η ταχύτητα θα είναι μειωμένη.

Τι ταχύτητες υποστηρίζει?

Οι συσκευές Powerline που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο HomePlug AV2 μπορούν να δώσουν ταχύτητες επιπέδου Gigabit.

Είναι ασφαλές?

Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν οι συσκευές Powerline για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους είναι εξαιρετικά ασφαλείς Παρέχει επίσης μεγαλύτερο επίπεδο φυσικής ασφάλειας καθώς σε αντίθεση με το WiFi κάποιος κακόβουλος θα πρέπει να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο της οικίας σας.

Τι πρέπει να προσέξω?

Πριν την αγορά πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει το μέγιστο αριθμό συσκευών που θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε. Υπάρχουν επίσης συσκευές που υποστηρίζουν παράλληλα σύνδεση Wifi στο χώρο.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε συσκευές με λειτουργία Passthrough για να μπορείτε να συνδέσετε ηλεκτρικές συσκευές στο δίκτυο στη συγκεκριμένη πρίζα όπως φαίνεται παρακάτω.

Πλέον οι συσκευές Powerline αποτελούν μια εξαιρετική και εύκολη λύση επέκτασης του δικτύου χωρίς εργασίες εγκατάστασης καλωδίων. Οι ταχύτητες και η ασφάλεια που παρέχουν τις καθιστούν ιδανικές για ένα οικιακό δίκτυο όσο και για ένα μικρό δίκτυο  στην επιχείρησή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.